14 Temmuz 2011 Perşembe

Üçüncü postaya kenar notları


-Cabir’in Knight Online’da -şifre programları yardımıyla- sürekli maden ocaklarında çalıştırdığı avatarı Babelzaab sonunda isyan etti: “Çalıntı level atlamaktan utanıyorum!” Cabir’in sinirlendiğinde klavyeyi ve masayı yumruklayarak kendisine ettiği küfürlere dikkat çeken Babelzaab Avrupa Nesne Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını açıkladı. Kendi avatarına aynı işkenceyi aylardır uygulayan Hüseyin ise Babelzaab vakasının tüm dünyadaki avatar davalarına örnek teşkil ederek avatarlara kullanıcılarını seçme hakkı verilmesine neden olacağından korkuyor.

-Artık her gece yarısı sandviç krizine girmeye başlayan Özkan, müptela olduğunu fark ettiğinde Yasin’in konuya ilgisizliğinden yakındı: “Olmuyor ama abicim”. Zaten son makalesini yazmak için iki haftadır bir türlü konsantre olamayan Özkan, bu durumuna bir de sandviç aşermek eklenince çaresiz Diablo II’ye sardı.

-Rüyamda gördüm: Lady Gaga’nın 2017 yılında çıkacak albümünün “Just Play” adlı hit şarkısının girişi Kadir’in PES oynarken çıkardığı acayip seslerin remiksinden oluşuyor. Şarkının klipinde de kitap okurken her satırın altını çizen bir adamın kabul görme tutkusu topuklu ayakkabı ve kırbaçla simgelenmiş.

-Yemek hazırlarken, temizlik yaparken ve hatta münakaşa ederken kusursuz ölçüde senkronik hareket edebilen Ertu-Duygu çiftinin, bu fevkalade uyumunun temelinde Chicken Invaders oynarken çıkardıkları “klik klik” sesini sürekli kafalarında canlı tutmalarının olduğunu düşünüyorum.

-Önder’in ve Emre’nin Pink Floyd aşkı apartmanda garip bir hengâme yarattı. Ola ki bir apartman sakini bu iki arkadaşın kontrolü dışında Pink Floyd dinlerse; her ikisi yahut herhangi birisi -yani hangisi olduğu fark etmeksizin birisi- suratında anlaşılmadık -fakat hangisi taşırsa taşısın aynı imayı sahiplenen- bir zafer tebessümüyle yanına -genellikle götün götün- yanaşarak şunu der: “Hani Pink Floyd’tan sıkılmıştın? Ne oldu?”  Artık buna bir son vermek istiyorum: “Elinin körü oldu!”

2 yorum: